dissabte, 26 d’abril del 2008

25 d'Abril de 2008



Quan es complien exactament 301 anys des de la batalla d'Almansa, el Consell Executiu Nacional d'UxV-Opció, no ha volgut deixar passar esta data, sense rememorar la lluita dels valencians en defensa dels nostres furs i la nostra identitat com a poble ab una ofrena floral i crema simbòlica de 301 còpies del decret de Nova Planta ab que Felip V ordenà la dessaparació de les nostres lleis forals per just dret de conquesta.

Manolo Lapuente com a president i Miquel Àngel Gascón, com a secretari d'organització s'adreçaren als presents reclamant que aquell sacrifici no quede en fum de botja sinó que els valencians i valencianes actuals sapiem agarrar el testimoni i no embolicar-nos en divisions i enfrontaments que no deixen de ser una nova victòria dels que guanyaren aquella batalla.

Després dels parlaments, els presents i representants de diferents associacions cremaren les 301 còpies del decret de Nova Planta que anava nugat ab una llaç de dol a espigues dels camps de la batalla d'Almansa. Les cendres d'esta crema seran escampades en els propis camps d'Almansa el pròxim 29 de juny, dia exacte de la signatura del malaurat decret.