dimarts, 8 de gener del 2008

PLAÇA REI JAUME I

Des de l’agrupació d’Opció Nacionalista Valenciana a la ciutat de Valéncia donem suport a la proposta de la Comissió de Llegat Històric i Artístic del Consell Valencià de Cultura en quant al canvi de denominació de l’actual plaça de l’Ajuntament de la capital valenciana, per la de Rei Jaume I.

Com indica Carme Barba, coordinació d’Opció de Valéncia Ciutat, “Ens pareix una proposta conciliadora i superadora de les diferències ideològiques entre els valencians que han marcat la denominació variable de la nostra plaça principal. El rei Jaume I ens atorgà als valencians les nostres pròpies lleis i la base de la nostra territorialitat actual, a banda de ser un figura considerada per tot el poble valencià en general. Per això estimem que, sempre des del més ample consens social, seria un canvi de denominació molt positiu.”

Al mateix temps, Carme Barba, va indicar que “des d’Opció de Valéncia Ciutat, anem a fer nostra la proposta del CVC i al pròxim Consell Executiu Nacional anem a proposar que estudie la seua aplicació a altres poblacions valencianes.”